
Herkese hayırlı günler dilerim ben Ali; Bu yazımızda sizlere Türkiye’de hangi akarsularda altın bulunur bundan bahsedeceğim. Öncelikle akarsularda altın arama hobisine sahipseniz sizlerle biraz sohbet edelim derim. Eminim bu işle ilgileniyorsanız yazılı bir kaynağa ulaşmanız çok zor oluyordur çünkü bende bu hobiye yöneldiğim ilk zamanlar kaynak bulmakta zorlanıyordum. Ancak yabancı kaynakları okuyarak işin sırrını öğreniyordum.
İşte bu yazımda sizlere öğrendiğim bu sırlardan bahsedeceğim umarım işinize yarar. Akarsularda altın arama aslında yeni bir iş değil. Milattan önceye dayanan bir işlem. Mesela Lidya ve Mısır medeniyetlerinin altınları nereden çıkardıklarını araştırarak sonucu görebilirsiniz. Siz bu araştırmayı yapmadan önce ben söyleyeyim tabi ki akarsulardan çıkardılar altınları.

akarsularda altın arama
Lidya Manisa bölgesinde kurulmuş parayı icat eden medeniyet olarak biliniyor. Lidyalılar zamanında altını nerden çıkardılar diye sorarsanız hemen cevaplayalım Sart Çayından. Evet Manisa sınırlarından geçen sart çayından. Bazı metin ve yazıtlara göre Lidyalılar koyun postlarını suya daldırarak altın çıkarırmış ve bu altınlarla da parayı bastılar. Böylece para ilk kez insanlığın hizmetine girmiş oldu.
Bu konudan anlayacağınız üzere Manisa Sart Çayı altın barındıran nehirler arasındadır. Hala daha orada bir yerlerde altın birikmektedir. Bu altınları aramadan önce konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Öyle ki mikron derecesine varan altın zerreleri profesyonel olmayan ekipmanlar ile arandığında tam anlamıyla hüsrana neden olur. Çünkü aradığınız yerde altın varsa bile siz onu kaçırmış olacaksınız.
O yüzden Akarsularda altın arama ekipmanları isimli yazıma göz atmanızı öneririm. Bu yazımda her türlü aleti ve kullanımını anlattım, bulamayacağınız malzemeler olursa da oraya irtibat numaraları ekledim.
Asıl konumuza dönecek olursak hangi nehir ve akarsularda altın aramalıyız? Altın arayacağınız akarsu kesinlikle sönmüş bir volkanik dağdan geçmeli. Öyle ki akarsu altın damarlarından geçerken altını ana kayadan koparsın ve nehirle birlikte taşısın.
Eğer sönmüş bir volkanik dağda bu altını arıyorsanız hiç şüphe etmeyin kesinlikle doğru yoldasınız. Akarsuyun kıvrıldığı bir bölgeden 30 cm derinden aldığınız ve altın arama ekipmanından geçirdiğiniz her kovada altına rastlarsınız.
Türkiye’de Hangi Akarsularda Altın bulunur ?
Makalede ki Konular
Yine Maden Teknik Arama kurumunun altın bulunan bölgeler haritasını sizler ile paylaşıyorum ki size yakın bölgelere bir göz atın ve fikir sahibi olun.
- Emirli Dağı
- Kaz Dağları
- Manisa Sart Çayı ve Kolları
- Tendürek Dağı
- Uludağ
- Kuşla Dağ
- Volkanik Geçmişi Olan dağlardan inen sular.
- Uludağ’dan inen Akarsular
Bu yukarıda saydıklarımın hepsi raporlarla sabit yüksek miktarda altın içeren ve hemen hemen hepsi volkanik dağlardan inen akarsulardır.
Benim en çok potansiyel gördüğüm ve avuç avuç altın çıktığı söylenen Tendürek ve Kaz Dağlarıdır. Bunu günümüzde de birkaç kişiden duymuşluğum vardır. Bu sizinle paylaştığım harita kesinlikle yeni olup hala daha MTA tarafından güncellenmektedir. Yani buda demek oluyor ki sizde haritada yok diye etrafınızda yasal sınırlar çerçevesinde aramaktan vazgeçmeyin belki sizin akarsuda da vardır ama henüz raporlara dökülmemiştir.
Türkiye’de hangi akarsularda altın bulunur yazımızın da sonuna geldik. Sorularınız olursa yorumlarda bana sorabilirsiniz. Sohbet havasında konuşuruz.. Sitemi ziyeret ettiğiniz için teşekkür ederim..
DİĞER YAZILARIM: